Laptop in de brugklas

Vorig schooljaar zijn alle brugklasleerlingen gestart met een laptop. Dit is geen vervanger voor de gratis schoolboeken, maar een middel. De laptop wordt via school aangeschaft en kan in een keer of verdeeld over de schooljaren betaald worden, bijvoorbeeld met een maandelijkse bijdrage. De laptop wordt dus volledig eigendom van de leerling.

Om uniform te kunnen werken, met dezelfde programma’s voor alle leerlingen en voorzien van een uitstekend service- en onderhoudscontract en een goede aansluiting op onze infrastructuur, adviseren wij met klem om een laptop via school aan te schaffen. Vanwege de grootschalige inkoop en de service verwachten wij dat de aankoop via school financieel altijd voordeliger zal zijn dan bij een individuele aanschaf.

 

 


De laptop wordt volledig met Office geïnstalleerd geleverd en is compleet afgestemd voor gebruik op school, met onder meer een water- en stootvaste hoes en versterkte scharnieren. Een ander voordeel is dat de leerling bij problemen met de laptop direct via school een vervangend exemplaar ontvangt totdat de laptop is gerepareerd. Het onderhoud is inbegrepen en de leerling kan de les meteen weer vervolgen. 

De maandelijkse bijdrage voor de brugleerlingen van schooljaar 2022-2023 is € 14,45,- per maand (plus eenmalige borg van € 50,-) inclusief een bijdrage vanuit school voor service en onderhoud. De laptop kan met de Dordtpas en via Stichting Leergeld aangeschaft worden.