Laptop in de brugklas

Zoals bekend, werken wij op het DevelsteinCollege met laptops als aanvulling op de lesboeken. De laptop wordt via school aangeschaft en kan in een keer of verdeeld over de schooljaren betaald worden, bijvoorbeeld met een maandelijkse bijdrage. De laptop wordt dus volledig eigendom van de leerling. 

Klik hier om de meest gestelde vragen over de laptop in de brugklas te downloaden

Om uniform te kunnen werken, met dezelfde programma’s voor alle leerlingen en voorzien van een uitstekend service- en onderhoudscontract en een goede aansluiting op onze infrastructuur, adviseren wij met klem om een laptop via school aan te schaffen. Vanwege de grootschalige inkoop en de service verwachten wij dat de aankoop via school financieel altijd voordeliger zal zijn dan bij een individuele aanschaf. Er zijn ook mogelijkheden om de laptop te huren.


De laptop wordt volledig met Office geïnstalleerd geleverd en is compleet afgestemd voor gebruik op school, met onder meer een water- en stootvaste hoes en versterkte scharnieren. Een ander voordeel is dat de leerling bij problemen met de laptop direct via school een vervangend exemplaar ontvangt totdat de laptop is gerepareerd. Het onderhoud is inbegrepen en de leerling kan de les meteen weer vervolgen. 

U kunt de laptop òf kopen òf huren zonder rente. Bij huur betaalt u eenmalig vier maanden van het maandbedrag aan borg. Aan het eind van de looptijd van vier jaar ontvangt u de borg terug of kunt u de laptop houden, de borg ontvangt u in dat geval niet terug. De kosten voor het zekerheidspakket worden deels door het DevelsteinCollege betaald. Hierin zijn onder meer de garantie- en reparatieservice, verzekering, vervangende apparatuur en een beschermhoes inbegrepen. 

Wat zijn de kosten voor schooljaar 2024-2025?
Kiest u voor de optie koop met 4 jaar zekerheidspakket? Dan betaalt u eenmalig ongeveer €859,20*.
Kiest u voor de optie koop met 5 jaar zekerheidspakket? Dan betaalt u eenmalig ongeveer €906,59*.
Kiest u voor de optie huur met looptijd 48 maanden? Dan betaalt u maandelijks ongeveer €17,90*.
Kiest u voor de optie huur met looptijd 60 maanden? Dan betaalt u maandelijks ongeveer €15,11*.
* De bijdrage vanuit het DevelsteinCollege voor het zekerheidspakket is hierin al verwerkt.

Bent u bekend bij Stichting Leergeld, dan kunt u een financiële tegemoetkoming aanvragen via https://leergelddrechtsteden.nl/laptop-ipad-computer