Design & Technology

Op het DevelsteinCollege maken leerlingen in de onderbouw al kennis met ICT via de vakken IT-Skillz en Design & Technology. Bovendien werken alle leerlingen vanaf de brugklas met een laptop waarmee zij hun skills meteen kunnen toepassen en waar zij hun hele schoolcarrière profijt van hebben.
In de bovenbouw kunnen havo- en vwo leerlingen informatica als examenvak kiezen en vmbo-t leerlingen Design & Technology: vakken waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan met onder meer programmeren, ontwerpen en robotica. Het schoolgebouw is hiervoor uitgerust met een compleet nieuw Skillslab, een uitgebreid ICT-lokaal, een Studiecentrum met veel PC’s, iPad-karren en PC’s in het bètalab.
Met het examenvak Design & Technology, ook wel informatietechnologie (ITTL) genoemd, worden leerlingen van vmbo-t klaargestoomd voor de toekomst. ICT pas je in alle beroepen toe en de vraag naar professionals stijgt nog altijd.
Bij Design & Technology leer je om te gaan met vormgevingsprogramma’s, ga je echt programmeren, ontdek je de mogelijkheden van 3D-technieken en kun je jouw digitale en creatieve nieuwsgierigheid gebruiken om fantastische dingen te maken! Meer informatie in het filmpje en in de folder die je hieronder kunt downloaden.
Folder Design & Technology

 

 

Hieronder het eindresultaat van de verbouwing van lokaal 004 naar een modern Skillslab.