Vmbo-t

Wil je na de middelbare school een vakopleiding volgen op het MBO en vind je het leuk om te leren? Dan pas jij in de schoolbanken van het vmbo-t (ook wel mavo genoemd).

Het vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) is een vierjarige opleiding met verschillende leerwegen en sectoren. Op de locatie Develsingel volgen leerlingen de theoretische leerweg: het vmbo-t. Leerlingen worden in de onderbouw door onder andere de LOB (loopbaanontwikkeling- en begeleiding) voorbereid op de keuze voor een profiel dat het beste bij hen past.
Op het vmbo-t kunnen leerlingen verschillende extra programma's volgen. In de onderbouw kunnen zij kiezen voor het uitdagende kunstpakket Art & Performance of voor het sportpakket en vanaf de bovenbouw voor het Versterkt talenonderwijs (VTO) met Cambridge, Delf en Goethe. Bovendien zijn de examenvakken op het vmbo-t uitgebreid met extra keuzemogelijkheden voor Kunst, LO2 of Design en Technology.

Aan het eind van het tweede leerjaar kiezen de leerlingen voor een van de profielen:

  • Techniek
  • Economie
  • Landbouw & natuurlijke omgeving
  • Zorg en Welzijn

Met het vmbo-t-diploma kunnen leerlingen verder leren op het havo of het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) op niveau 3 en 4. Het aantal mogelijkheden en richtingen is daar bijzonder uitgebreid.