Kwaliteit

Belanghebbenden van de school, zoals ouders en verzorgers, kunnen op de website van de brancheorganisatie VO-raad 'Scholenopdekaart.nl' zien hoe het DevelsteinCollege presteert ten opzichte van andere scholen. Resultaten zoals het slaagpercentage, doorstroomcijfers en de mate van tevredenheid van ouders en leerlingen worden getoond. In dit systeem wordt informatie over scholen voor voortgezet onderwijs verzameld. Aan de hand van twintig thema’s worden de cijfers niet alleen gepresenteerd, maar worden die cijfers ook vergeleken met andere scholen. Het publiceren van deze gegevens met behulp van dit systeem past goed bij de transparante school die het DevelsteinCollege wil zijn.

Doorstroompercentages 2016-2017

In de onderstaande tabel treft u de doorstroompercentages voor het schooljaar 2016-2017. De groene balken geven de leerlingen weer die zijn bevorderd of geslaagd. De oranje balken zijn zittenblijvers en de paarse balken zijn de leerlingen die hun opleiding vervolgen op een lager niveau.

In de vmbo-t/havo-brugklas is 33% van de leerlingen bevorderd naar havo 2 en 60% naar vmbo-t 2. 7% van de leerlingen stroomt op naar vwo 2. In de havo/atheneum-brugklas is 35% bevorderd naar atheneum 2 en 55% naar havo 2. 8% van de leerlingen in vmbo-t 4 heeft zich, na het behalen van het vmbo-t-diploma, ingeschreven in havo 4. In havo 5 stroomt 2% door naar het vwo na het behalen van het havodiploma.