Jij bentflex!

Iedereen is anders en het zijn juist die verschillen die wij waarderen! Daarom werken wij op het DevelsteinCollege met een bandbreedte in de onderbouw, flextijd in blokuren en met starturen. Daarmee bepaal je steeds meer zelf voor welke vakken je juist meer of minder begeleiding nodig hebt. Wat houdt dat in?

Je begint in de onderbouw met een lesrooster dat voor de hele klas hetzelfde is, meestal is dat van 09.10 tot 14.30 uur. Zo kom je er vanzelf achter welke vakken je makkelijk vindt en waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken. Vind je een vak lastig, dan kun je extra uitleg krijgen tijdens het startuur van 08.25-09.10 uur. In overleg met de docent schrijf je je hier zelf voor in. Ook als je behoefte hebt aan meer uitdaging zijn er speciale programma's zoals Obelisk, het sportpakket of Art & Performance. Deze lessen volg je buiten het reguliere lesrooster; oftewel in de bandbreedte.

 

 

Als je wat langer op school zit, weet je precies hoe je vakken het beste kunt aanpakken en waar jouw talenten het beste tot z’n recht komen. Dan kun je in de bovenbouw een deel van je rooster zelf invullen met keuzelessen: jij bepaalt zelf (in overleg met je mentor of vakdocent) waar je behoefte aan hebt. Het is zo georganiseerd dat je de juiste ondersteuning kan kiezen die jij nodig hebt op weg naar je diploma!