Jij bentflex!

Iedereen is anders en het zijn juist die verschillen die wij waarderen! Daarom werken wij op het DevelsteinCollege met een bandbreedte in de onderbouw en een flexrooster in de bovenbouw. Wat houdt dat in?

Je begint in de onderbouw met een lesrooster dat voor de hele klas hetzelfde is, meestal is dat van 08.25 tot 14.15 uur. Zo kom je er vanzelf achter welke vakken je makkelijk vindt en waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken. In de loop van de brugklas kun je voor die laatste vakken extra begeleiding volgen of juist een uitdagend programma voor als je meer aan kan en daar interesse in hebt (Obelisk). Bij je aanmelding kun je ook voor extra uitdaging kiezen met het sportpakket of met Art & Performance. Deze lessen volg je buiten het lesrooster; oftewel in de bandbreedte.

Als je wat langer op school zit, weet je precies hoe je vakken het beste kunt aanpakken en waar jouw talenten het beste tot z’n recht komen. Dan kun je in de bovenbouw (havo en vwo) een deel van je rooster zelf samenstellen. Sinds een aantal jaar werken wij met het flexrooster: jij bepaalt zelf (in overleg met je mentor) welke vakken het beste aansluiten op jouw ontwikkeling en behoefte. Heb je bijvoorbeeld moeite met Frans, maar loop je al voor bij het vak Nederlands? Dan kies je extra uren Frans en minder voor Nederlands. Natuurlijk volg je voor de vakken in jouw vakkenpakket wel een minimum aantal lessen! Het flexrooster is zo georganiseerd dat je precies de juiste ondersteuning kan kiezen die jij nodig hebt op weg naar je diploma.