Naar de brugklas

Zit je in groep 8, dan is dat natuurlijk een spannend jaar! Want naar welke school ga je volgend jaar en wat kun je verwachten van de brugklas? We hebben voor komend schooljaar een aantal momenten gepland waarop jij (en je ouders) kennis kunnen maken met misschien wel jouw nieuwe school.


Open Huis op dinsdag 31 januari 2023
Ga jij volgend jaar naar de brugklas? Kom dan gezellig samen met je ouders/verzorgers een kijkje nemen bij ons Open Huis op 31 januari a.s. Onze leerlingen geven je graag een rondleiding door de school, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende vakken. Je kan zelf aan de slag door een proeflesje te volgen, opdrachten uit te voeren in het bètalab en deelnemen aan tal van andere activiteiten. Natuurlijk laten onze leerlingen ook graag zien wat er op cultureel en sportief gebied te doen is met demonstraties en optredens. Je maakt kennis met het onderwijs op het DevelsteinCollege, de verschillende vormen van begeleiding en de extra mogelijkheden voor leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging.

Kennismakingslessen op 24, 25, 28 en 29 november 2022
Een groot aantal groep 8-leerlingen volgde in november kennismakingslessen om alvast een beeld te krijgen van onze school. 
Tijdens de lesjes maakten de toekomstige brugklassers alvast kennis met het onderwijs op de vestiging Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t). De leerlingen volgden een aantrekkelijk ochtend- of middagprogramma dat bestond uit enkele (verkorte) lessen zoals die in de onderbouw worden gegeven. Zo hebben zij onder meer ervaren :

  • hoe een lesrooster werkt;
  • hoe de leswisseling er aan toegaat;
  • dat zij les krijgen van verschillende vakdocenten;
  • een kennismaking met een nieuw vak;
  • op welke wijze leerstof wordt aangeboden.


Webinar voor leerlingen en hun ouders/verzorgers "Develstein goes Live"
Kijk samen met je ouders de online voorlichting terug over ‘De overstap van groep 8 naar de brugklas’. Jullie maken zo alvast kennis met onze school, het onderwijsaanbod en de begeleiding.

Via de voorlichtingsfilm, de virtuele tour, folder Altijd in Beweging en de Open Dag app kun je ook een goed beeld krijgen van onze school.

Virtuele tour door de school met juniormentoren
Cas & Naomi nemen je mee door het Juniorcollege, zodat je alvast een beetje binnen kunt kijken bij ons op school.

 

De Open Dag app

In de app vind je heel veel informatie over ons onderwijs, de extra’s en begeleiding, maar ook vlogs en filmpjes.

De folder Altijd in Beweging
Alle informatie over onze school is in deze brochure overzichtelijk weergegeven. Ook handig voor je ouders om door te lezen!

PreGym
Informatie over de talentlessen speciaal voor groepachtleerlingen met een voorlopig vwo-advies vind je in de kaart met informatie over het PreGym.

TOPKLAS – taal is de basis
In de Topklas krijgen leerlingen met een taalachterstand extra taalonderwijs onder intensieve begeleiding en worden ze goed voorbereid op het volgen van lessen op mavo/vmbo-t niveau. De Topklas is een speciale taalgroep na groep 8 van het basisonderwijs. Door het volgen van de Topklas kunnen leerlingen in één jaar hun beheersing van de Nederlandse taal zodanig verbeteren dat ze een grotere kans hebben om een diploma te halen op het niveau dat past bij hun intelligentie.

Meer informatie en toelatingscriteria in onderstaande brochure:
Flyer Topklas .pdf