Naar de brugklas

Kennismakingslessen op 23, 24, 27 en 28 november 2023
Dit mag je niet missen. Op 23, 24, 27 en 28 november november kun je kennismakingslessen volgen om alvast een beeld te krijgen van onze school. Een uitnodiging volgt via de bassischool. Jij komt toch ook?
Tijdens de lesjes maken de toekomstige brugklassers alvast kennis met het onderwijs op de vestiging Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t). De leerlingen volgen een aantrekkelijk ochtend- of middagprogramma dat bestaat uit enkele (verkorte) lessen zoals die in de onderbouw worden gegeven. Zo kunnen zij onder meer ervaren :

  • hoe een lesrooster werkt;
  • hoe de leswisseling er aan toegaat;
  • dat zij les krijgen van verschillende vakdocenten;
  • een kennismaking met een nieuw vak;
  • op welke wijze leerstof wordt aangeboden.

Open Huis op dinsdag 30 januari 2024
Ga jij volgend jaar naar de brugklas? Kom dan gezellig samen met je ouders/verzorgers een kijkje nemen bij ons Open Huis op dinsdag 30 januari 2024 van 15.30-20.30 uur. Onze leerlingen geven je graag een rondleiding door de school, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende vakken. Je kan zelf aan de slag door een proeflesje te volgen, opdrachten uit te voeren in het bètalab en deelnemen aan tal van andere activiteiten. Natuurlijk laten onze leerlingen ook graag zien wat er op cultureel en sportief gebied te doen is met demonstraties en optredens. Je maakt kennis met het onderwijs op het DevelsteinCollege, de verschillende vormen van begeleiding en de extra mogelijkheden voor leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging,

 

De folder Altijd in Beweging
Alle informatie over onze school is in deze brochure overzichtelijk weergegeven. Ook handig voor je ouders om door te lezen!

PreGym
Informatie over de talentlessen speciaal voor groepachtleerlingen met een voorlopig vwo-advies vind je in de kaart met informatie over het PreGym.

TOPKLAS – taal is de basis
In de Topklas krijgen leerlingen met een taalachterstand extra taalonderwijs onder intensieve begeleiding en worden ze goed voorbereid op het volgen van lessen op mavo/vmbo-t niveau. De Topklas is een speciale taalgroep na groep 8 van het basisonderwijs. Door het volgen van de Topklas kunnen leerlingen in één jaar hun beheersing van de Nederlandse taal zodanig verbeteren dat ze een grotere kans hebben om een diploma te halen op het niveau dat past bij hun intelligentie.

Meer informatie en toelatingscriteria in onderstaande brochure:
Flyer Topklas .pdf