Naar de brugklas

Zit je in groep 8, dan is dat natuurlijk een spannend jaar! Want naar welke school ga je volgend jaar en wat kun je verwachten van de brugklas?We hebben voor komend schooljaar een aantal momenten gepland waarop jij (en je ouders) kennis kunnen maken met misschien wel jouw nieuwe school.


Webinar voor leerlingen en hun ouders/verzorgers op dinsdag 15 november 2022
Kijk samen met je ouders online naar de voorlichting over ‘De overstap van groep 8 naar de brugklas’. Jullie maken zo alvast kennis met onze school, het onderwijsaanbod en de begeleiding. Voor ouders én leerlingen van groep 8.
Via de voorlichtingsfilm, de virtuele tour, folder Altijd in Beweging en de Open Dag app kun je ook een goed beeld krijgen van onze school.

Kennismakingslessen op 24, 25, 28 en 29 november 2022
Groep 8-leerlingen kunnen in november kennismakingslessen volgen om alvast een beeld te krijgen van onze school. Een uitnodiging volgt via de bassischool. Jij komt toch ook? Je kunt je hiervoor gewoon via de juf of meester van jouw school  aanmelden. Als je NIET centraal via de basisschool aangemeld wordt maar op eigen initiatief de kennismakingslessen bezoekt (vraag dit na op school als je het niet zeker weet) kun je je tegen die tijd ook opgeven via een formulier op onze website.
Tijdens de lesjes maken de toekomstige brugklassers alvast kennis met het onderwijs op de vestiging Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t). De leerlingen volgen een aantrekkelijk ochtend- of middagprogramma dat bestaat uit enkele (verkorte) lessen zoals die in de onderbouw worden gegeven. Zo ervaren zij onder meer:

  • hoe een lesrooster werkt;
  • hoe de leswisseling er aan toegaat;
  • dat zij les krijgen van verschillende vakdocenten;
  • een kennismaking met een nieuw vak;
  • op welke wijze leerstof wordt aangeboden.

Open Huis op dinsdag 31 januari 2023
Ga jij volgend jaar naar de brugklas? Kom dan gezellig samen met je ouders/verzorgers een kijkje nemen bij ons Open Huis op 31 januari a.s. Onze leerlingen geven je graag een rondleiding door de school, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende vakken. Je kan zelf aan de slag door een proeflesje te volgen, opdrachten uit te voeren in het bètalab en deelnemen aan tal van andere activiteiten. Natuurlijk laten onze leerlingen ook graag zien wat er op cultureel en sportief gebied te doen is met demonstraties en optredens. Je maakt kennis met het onderwijs op het DevelsteinCollege, de verschillende vormen van begeleiding en de extra mogelijkheden voor leerlingen die behoefte hebben aan meer uitdaging.

Virtuele tour door de school met juniormentoren
Cas & Naomi nemen je mee door het Juniorcollege, zodat je toch een beetje binnen kunt kijken bij ons op school.

 

De Open Dag app

In de app vind je heel veel informatie over ons onderwijs, de extra’s en begeleiding, maar ook vlogs en filmpjes.

De folder Altijd in Beweging
Alle informatie over onze school is in deze brochure overzichtelijk weergegeven. Ook handig voor je ouders om door te lezen!

PreGym
Informatie over de talentlessen speciaal voor groepachtleerlingen met een voorlopig vwo-advies vind je in de kaart met informatie over het PreGym.