Top 5 van Nederland

Top 5 van Nederland

Elk jaar in maart doet het DevelsteinCollege mee aan de W4Kangoeroe, de Wereldwijde Wiskunde Wedstrijd die jaarlijks in ruim zeventig landen wordt gehouden en waar wereldwijd 6,5 miljoen leerlingen aan deelnemen. Naast individuele prijzen voor leerlingen, worden ook complete afdelingen van scholen beloond. Dit jaar behoort het tweede leerjaar van vmbo-t van het DevelsteinCollege tot de Top 5 van Nederland. De school ontving hiervoor een officieel certificaat van Stichting Kangoeroe.

Maar liefst 361 leerlingen van de school namen deel aan de Kangoeroe Wedstrijd. Naast de vmbo-t2 afdeling (mavo) vielen ook individuele leerlingen in de prijzen. Michiel en Wouter uit de gymnasiumbrugklas scoorden dusdanig hoog, dat zij door zijn naar de Junior Wiskunde Olympiade die 28 september wordt gehouden voor de 200 beste onderbouwleerlingen uit havo en vwo van Nederland. Het is niet de eerste keer dat leerlingen van het DevelsteinCollege hoog scoren in de wereldwijde wiskundewedstrijd. Enkele jaren geleden won Sidney nog de eerste prijs van Nederland in de categorie vmbo-t4.

De wiskundesectie is trots op de prestaties van hun leerlingen en ziet dat hun aanpak zijn vruchten afwerpt. Jaren geleden ontwikkelde de sectie al een eigen rekenmethode ter voorbereiding op het verplichte rekenexamen en al vanaf de brugklas biedt de school leerlingen die moeite hebben met het vak extra begeleiding tot specifieke hulp voor leerlingen met dyscalculie.

Over Kangoeroe
De Kangoeroewedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. In Nederland namen in 2017 bijna 135.000 leerlingen op 2350 scholen deel. Deze leerlingen maken op hetzelfde moment nagenoeg dezelfde opgaven en dat is werkelijk uniek.


Terug naar home