Nieuw certificaat gezonde school

Nieuw certificaat gezonde school

Nadat het DevelsteinCollege in Zwijndrecht eerder dit jaar voor de tweede keer op rij de gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum ontving, heeft de school recent ook het tweede vignet Gezonde School verdiend. Naast het themacertificaat voor Sport dat de school twee jaar geleden behaalde, is Voeding deze maand toegevoegd aan het vignet. Dit vignet heeft betrekking op het (onderwijskundige) beleid van de school op het gebied van voeding, waar de gezonde schoolkantine onderdeel van is.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt het DevelsteinCollege voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Rector Matthijs den Haan: “Sterk bewegingsonderwijs, een gezonde kantine, gratis water-tappunten en een rookvrije school zijn de belangrijkste gezondheidskenmerken die bij ons hoog in het vaandel staan. Het tweede themacertificaat van de Gezonde School is een mooie beloning voor al onze inspanningen.”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.


Terug naar home